top of page
Hagamad Inside Left.jpg
Hagamad Inside Center.jpg
Hagamad Inside Right.jpg

משחקים מגניבים לאירועים ומסיבות

3 משחקי חברה נפלאים שאתם יכולים לארגן בעצמכם ולהקפיץ את הקהל

כבר כמה פעמים פנו אלי הורים שעומדים לחגוג לילדיהם במסגרת מצומצמת של כמה עשרות בני משפחה וחברים ומעוניינים לארגן בעצמם (הם או הילדים) משחקי חברה מדליקים. מאחר שבעיני משחקי חברה הם כלי יוצא מן הכלל "להפשיר את הקרח", לשעשע ולרגש, החלטתי להציע לכם מבחר משחקים. בכתבה אחרת, אפרסם בקרוב מבחר רחב מאד של משחקים מדליקים. חלק מהם שמורים בזיכרון של הורים רבים כמשחקי ילדות ספוגי נוסטלגיה, וחלק מהם למדתי מילדי ששיחקו אותם בצופים, בצבא ובמסגרות אחרות. 

הפעם, בחרתי לתאר עבורכם רק 3 משחקים. המשובחים שבמשובחים. כאלה שאני כמארגן משחקים השתמשתי בהם במשך שנים ועברו את כל טבילות האש. הם טובים לילדים, למבוגרים ולקהל מעורב. נסו אותם. אני בטוח שגם אתם תגלו פוטנציאל משחקי עצום, הנאה והתרגשות. משחקים אלה מפילים מחיצות בין אנשים, מעוררים צחוק מתגלגל, מרגיעים (שמעתם על השקט שאחרי הסערה?) ומהנים. היו סבלניים. ההוראות כוללות את כל ה"סודות המקצועיים" הקטנים שיעזרו לכם לארגן את החוויה שהמשתתפים לא ישכחו: 

 

הטוסיק האינסופי או בלטינית "Perpetu'um Tachtum"
זוכרים את הציורים של הצייר ההולנדי "Escher" עם המדרגות שעולות ועולות עד אינסוף? זה משהו דומה. כל המשתתפים עומדים במעגל (מספר המשתתפים אינו מוגבל). בהוראת המנחה, כל אחד מתיישב על הברכיים של זה שמאחוריו. הפלא ופלא: כל המעגל יושב ולא מתמוטט (אם כולם סומכים על המנחה). אם המעגל יציב, אפשר אפילו לצעוד ביחד. כולם ברגל ימין. כולם ברגל שמאל. מדהים ומשעשע לראות את המעגל הזה מסתובב. מדליק?הקפידו על ההוראות הבאות:

  1. המנחה עומד במרכז וכל המשתתפים עומדים סביבו במעגל. חשוב לצמצם רווחים. כולם צמודים כתף לכתף.

  2. בהוראת המנחה, כולם פונים ימינה. עכשיו, נכנסים עוד קצת לכיוון מרכז המעגל כדי לצמצם עוד את הרווחים. זה חשוב מאד להמשך. 

  3. כשהמנחה מוחא כף, כל אחד מהמשתתפים צריך להתיישב על הברכיים של מי שמאחוריו. זה לא קשה ולא כבד מדי. כולם יכולים לעמוד בעומס. רק צריך להאמין במנחה. תנו למעגל להתייצב. לא למהר. לפעמים, יש משתתפים שלא מאמינים שהמשימה אפשרית. למרבה הפלא, דווקא בחוליה שלהם המעגל ניתק והם מתיישבים על הרצפה. לא נורא. הם רואים שהאחרים הצליחו. נסו שוב והמעגל השלם יישאר יציב. 

  4. לאחר שראיתם שהמעגל יציב, בקשו שבמחיאת כף שלכם, כל המשתתפים יבצעו צעד אחד ברגל ימין. כל המעגל יתקדם צעד אחד קדימה. אחריו, צעד בשמאל. בימין. בשמאל. וכך, המעגל צועד ביציבות... עד שחוליה אחת מתעייפת או מתנתקת. 

בטוח שכולם יצחקו ויתרגשו. ואל נא תזלזלו ברשות שהמשחק נותן לכל אחד ממשתתפיו, לשבת על ברכי מי שעומד מאחוריו. זה גם מפתח להתרגשות ולצחוקים. לא הייתי עורך את המשחק הזה באירוע יוקרתי כשכולם לבושים במיטב מחלצותיהם. גם לא אם הקהל דתי או חרדי. בתנאים אלה, המשחק הזה עלול להתקבל בחוסר הנאה מופגן. 
 

פלונטר
גם משחק זה מעולה להסרת המחיצות. חלקו את הקהל לחוליות של 8-10 משתתפים. כל חוליה מסתדרת במעגל. כל אחד מהמשתתפים צריך לתת ידיים למשתתפים אחרים, עם שתי הנחיות:

  1. אסור לתת יד למי שעומד לידך.

  2. אסור לתת שתי ידיים לאותו משתתף. 

אתם כבר יכולים לדמיין את פלונטר הידיים שנוצר. 

 

המשימה: לשחרר את הפלונטר מבלי לעזוב את הידיים. גם פה צריך להאמין. המתמטיקה דואגת לכך שיש מוצא מסודר מכל מצב. צריך לעבור בזהירות אחד מעל השני, להסתובב... והעיקר, לא לעזוב ידיים. אם נראה לכם חשוב, חלקו פרסים לחברי הקבוצה הזוכה. זו שמשחררת ראשונה את הפלונטר. (בעיני ממש לא הכרחי לתת פרסים. כולם נהנים וצוחקים גם אם אין פרסים). הכל שאלה של טעם. 

חבילה עוברת - בגירסת "סאן טרופז דה מרינאז'"
אני מניח שרובכם כבר נחשפו למשחק המדליק הזה, אבל אוסיף כמה אלמנטים שהופכים אותו ל"שובר קופות". הוא מצליח להוציא מאנשים התרגשות אדירה. 

עליכם להכין מראש פרס צנוע ולעטוף אותו באינסוף שכבות נייר. אני מכניס בדרך כלל משהו כמו חבילת טושים, DVD, או משהו אחר בגודל דומה, עוטף בהמון שכבות של עיתונים (עד שכפולת עמודים של עיתון לא מספיקה כדי לעטוף את החבילה שנוצרה. בסוף, אני עוטף את החבילה ב שתיים או שלוש שכבות של נייר עטיפה מעוצב, מדביק אותן כדי שלא יתפרקו וקושר סביבה סרט יפה. התוצאה, חבילה מפוארת באורך של כ-40 ס"מ.

עמדו באמצע ובקשו מכל המשתתפים לשבת במעגל סביבכם. החלו במתן ההסברים. ספרו למשתתפים ש:

  1. בתוך החבילה יש פרס יקר ערך.

  2. כדי לזכות בפרס, צריך לפתוח את החבילה... עוד לא עכשיו.

  3. לפני שפותחים את החבילה, צריך ללבוש את החליפה המפוארת בסגנון סאן טרופז דה מרינאז', שהבאתם מפריז. תוך כדי ההסבר, לבשו את החליפה המורכבת מכמה פרטי לבוש מצחיקים שהכנתם מראש. למשל (מכנסיים קצרים ענקיים שקל ללבוש, שמלה רחבה או חלוק, כפפות וכובע). אתם כבר יכולים לדמיין את הצחוק שמעוררת דמותכם בחליפה השובבה, במרכז המעגל. 

  4. כדי להחליט מי מתחיל לפתוח את החבילה, אתם תעברו בין המשתתפים עם כלי פלסטי שבתוכו קוביית משחק. כל אחד בתורו יזרוק את הקוביה. מי שזרק "6", נכנס למרכז המעגל, לובש את החליפה המפוארת ומתחיל לפתוח את החבילה. אתם תמשיכו לעבור בין המשתתפים. אם עוד משיהו זורק "6", הוא נכנס למרכז המעגל, מקבל את פרטי החליפה, לובש ופותח. כך עד שמישהו מגיע אל הפרס שבתוך החבילה. 

 

לאחר שההסבר ברור, מתחילים. חוק טבע הוא שבהתחלה לוקח המון זמן עד שהראשון זורק "6". נראה גם לכם וגם למשתתפים שבמעגל שזה לא ייגמר לעולם. אני לא הצלחתי למצוא הסבר פיזיקלי או סטטיסטי לעיקרון הזה, אבל ככה זה תמיד. נו, סוף סוף, מישהו זרק "6". הוא נכנס למרכז המעגל, לובש את החליפה המצחיקה ומתחיל לפתוח. כולם בטוחים שזהו זה. הפרס שלו. לפתע, עוד מישהו זורק "6". מתחלפים. הוא מתחיל לפתוח את שכבות הנייר. ואחרי רגע, עוד מישהו. ושוב. ושוב. כאילו כוחות הטבע יודעים שצריך להאיץ את המשחק כדי להגביר את ההתרגשות. זה מדליק. כולם מתרגשים ונסערים. מחכים שתגיעו אליהם כדי שיזרקו "6". אם אתם רואים שכדאי לזרז את המשחק כי מתחלפים מהר מדי, אתם יכולים לוותר על חלק מפרטי החבילה. זה יגביר את התקדמות המשחק במקביל להגדלת מספר הפעמים של הופעת המספר "6". 

תענוג לראות איזה מתח והתרגשות המשחק הזה מעורר. ולאחר הזכיה, תוכלו לאסוף את הניירות שהתפזרו בחדר (אני בדרך כלל מכין מראש דלי שלתוכו מכניסים את הניירות תוך כדי המשחק. זה כדי לחסוך זמן במעבר לפעילות הבאה) ואם תרצו, תוכלו להעביר עכשיו שעור בפיזיקה או אפילו לערוך את טקס הברכות. כולם יהיו דרוכים וערניים, אך רגועים. המשחק הזה עובד נפלא במסיבות לילדים, אירועים למבוגרים וקהל מעורב של ילדים ומבוגרים.

שחקו אותה.

bottom of page